Sidder du for meget ned?

Sidder du for meget ned?

Tab dig og forebyg rygsmerter imens du arbejder. Læs videre, og find ud af hvordan.

ur ikonLæsetid: 3-4 min.

Har du ondt i nakken eller ryggen? Har du også forsøgt at hoppe med på sundhedsbølgen, hvor du har afprøvet utallige af diverse guides og tips, som skulle hjælpe dig med at blive mere aktiv i arbejdstiden? Rejs dig op hver time, hent et glas vand, rul lidt med skuldrene – listen med de forskellige råd er uendelig lange. Men det er simpelthen bare ikke lykkedes dig at følge dem, da det enten har været for tidskrævende, eller at du bare simpelthen glemmer at få det gjort.

Stillesiddende adfærd

Fakta er, at vi sidder alt for meget ned. I bilen på vej til og fra arbejde, på kontoret, hjemme i sofaen foran fjernsynet, tabletten eller mobilen. Sammenlagt kan vi hurtigt komme op på mange stillesiddende timer om dagen. Med alt den stillesiddende adfærd øges risikoen for diabetes, hjertekarsygdomme, kræft og skader på dine muskler og led.

46 % af danskerne sidder stille på arbejdet i mindst 6 timer om dagen, derfor er arbejdspladsen et oplagt sted, hvor man skal forsøge at blive mere aktiv.

Stå mere op

De fleste af os ved i bund og grund udmærket godt, at lidt bevægelse i løbet af arbejdsdagen kan gøre underværker for vores helbred. Du har sikkert fået smidt mange tips i hovedet, som hent et glas vand, lav små øvelser, flyt skraldespanden eller printeren langt væk fra skrivebordet osv. Men realiteten er noget andet. Det er både tidskrævende og træls for dit workflow, især hvis du har stramme deadlines.

Du kan derfor med fordel investere i et hæve sænkebord, da du har muligheden for at skabe varierede arbejdsstillinger i løbet af arbejdsdagen. Bordet kan justeres efter behov, afhængig om du har brug for at sidde eller stå op. Når du skifter mellem at sidde og stå op i løbet af dagen, justerer du også mængden af belastning i kroppen.

Der findes forskellige hæve sænkeborde i forskellige farve. Du kan se vores store udvalg her.

Se vores katalog

Tab dig mens du er på arbejde

Har du ofte taget dig selv i at tjekke badevægten hver morgen? Hvor du efterfølgende har sukket dybt, og tænkt i morgen melder jeg mig ind i et fitness center. Men det sker aldrig, da du hverken kan finde tid eller overskud til det efter en lang hektisk arbejdsdag. Prøv et Gymba Active Board, som kan aktivere dine muskler i kroppen og hjælpe dig med at stå korrekt. Din muskulatur i ben og ryg vil blive forbedret markant, hvilket vil resultere i en flot og rank kropsholdning. Det bedste ved det hele er, at du får trænet mens du er på arbejde – To fluer med et smæk!

Dette er det eneste produkt, som kan efterligne dine naturlige gangbevægelser, således at det føles ret naturligt at stå på den. Gymba er blevet kåret som vinder af Tysklands ISPO award i 2017 indenfor Health, Fysio & Fitness segment.

Hvor meget kan jeg tabe mig med Gymba board?

Ved at skifte 3 stillesiddende timer til 3 stående timer på Gymba, kan du tabe dig 3,6 kg årligt. Faktisk svarer den ekstra energi der bliver forbrændt til at løbe hele 7 marathons.

1000x250 banner gymba

Træn mens du sidder ned

Du læste rigtigt, man kan sagtens træne mens man sidder ned. Med en Back App stol kan du træne musklerne i lænden, hvilket vil resultere i færre rygsmerter og en bedre kropsholdning. Med stolen vil du ikke tænke over, at du faktisk “træner”, og derfor vil du fuldt ud kunne koncentrere dig om dine arbejdsopgaver.

Du forbrænder minimum 19 % mere energi, når du anvender Back App stolen frem for en almindelig kontorstol.

backapp anima

Hvordan kan det lade sig gøre?

Når du sidder på en Back App stol med fødderne på fodstøtten, så vil du balancere på stolens Magic Ball. Du bruger ryggens centrale coremuskler for at holde balancen. Det kan sammenlignes med når du cykler, rider eller går en tur i skoven – der balancerer du også uden at tænke over det.

Bevist resultater

En finsk undersøgelse i 2017 blandt 70 ansatte hos en virksomhed har videnskabeligt påvist, at Back App stolen giver en stærkere nakke, påvirker hofte og bækken positivt og færre havde hovedpine efter 6 måneders brug af den ergonomiske stol.

Back App trial undersøgelse 2017

Fysioterapeuter, kiropraktorer samt læger fra hele Norden anbefaler Back App stolen til alle deres patienter.

Se videoen herunder, hvordan den ergonomiske Back App stol helt præcist fungerer:


Send stafetten videre

Blev du inspireret af denne blogindlæg, så del denne artikel til dine kolleger og medarbejdere, så de også kan få gavn af dette.

Del denne artikel


Varen blev tilføjet til kurven: