RollerMouse vs computermus

RollerMouse vs computermus

I denne guide forklarer vi, hvorfor du bør vælge en ergonomisk mus frem for en computermus.

ur ikonLæsetid: 3 min.

Den klassiske computermus er der mange, der kender og anvender til computerarbejde eller i fritiden. Det fås enten med eller uden ledning. Når du anvender en PC mus, så arbejder du med armen ud til siden og åbner derved op i dit skulderled. Dette er en unaturlig stilling for kroppen, som med tiden vil give dig et lille vred i skulderen, også kendt som belastningsskade. (Denne øvelse refererer vi ofte som en AV AV skade).

Arbejder du i et hardcore tegneprogram, kan det være din mus er en nødvendighed. Så vil vi anbefale dig som minimum at benytte en trådløs mus, og trække computermusen ind foran kroppen. Det skal være sådan, at du kan med din tommeltot røre din mave.

Det er også en god idé, at blive verdensmester i genvejstaster, så du kan undgå at bruge din PC mus, så vidt som muligt. En almindelig computermus kan give dig gener i håndledet ved for mange ensartede mikrobevægelser. (Har du en lille smuk Mac mus, så er der kun en vej.. Ud af vinduet med den!). Jo mindre din mus er, jo mindre er bevægelserne og sjovt nok, er det her skaden bliver størst.

Derfor er den ergonomiske RollerMouse bedre

Rollermouse vs computermus belastning

Vælger du i stedet en centreret løsning som RollerMouse, så vil du opleve at dine arme samler sig foran kroppen og dine skuldre er sænkede og afslappede. Det kalder vi en ARHHH arbejdstilling. En ergonomisk hjælper din overkrop med at aflaste. Du forebygger skulderskader, som potentielt forplanter sig og kan give myoser og nakkespændinger, hvilket er en hyppig årsag til hovedpine.

Del denne artikel