Lys mindsker stress

Lys mindsker stress

Lys er ikke bare lys. Dagslys kan forbedre hjernens ydeevne og forebygge stress. Læs mere her.

ur ikonLæsetid: 2 min.

Det er videnskabeligt bevist, at dagslys har en betydelig positivt effekt på vores hjerne og velvære. Det er faktisk et af menneskets grundlæggende behov på lige fod med mad og bevægelse. Dagslyset påvirker vores døgnrytme, energiniveau, humør og appetit.

“Lys påvirker vores døgnrytme stærkere end nogen medicin,” – Dr. Charles Czeisler, førende døgnrytmeforskere fra Havard Medical School i USA.

Vi har alle brug for dagslys, faktisk også om sommeren. Vi får ikke nok dagslys, når vi sidder indendørs på kontoret. Vi bliver let vintertrætte – især om vinteren, hvor det er svært at få lys nok. De fleste af os opholder os indendørs det meste af dagen, når vi er på arbejde eller er i skole, så bliver chancen for at opleve dagslys noget mindre.

Der findes efterhånden en del arbejdslamper på markedet, der kan give dig dagslys året rundt. Boost dit energiniveau ved at have det optimale lys, der hvor du opholder dig mest i løbet af dagen.

Dagslys direkte på dit skrivebord

Få en lys fremtid ved at investere i en god belysning, der kan hjælpe dig det optimale lys hele året rundt, når du befinder dig på kontoret.

photo editing dark desk 45 degrees 1281

Needlite er en dansk designet skrivebordslampe, som efterligner det naturlige dagslys. Det er dansk design, når det allerbedst. Det kommer i et sæt på to lamper, som skal placeres i hver sin side af skrivebordet, for at opnå den bedst mulig spredning af lyset.

Det præcise placering af Needlite lampen kan variere individuelt. Nogle vil gerne have lamperne lidt ud til siden, uden for synsfeltet – mens andre foretrækker at lamperne står tæt på computerskærmen.

placering af needlite

Lysets intensitet kan altid justeres efter behov, ved blot af en enkelt berøring på lampernes base. Needlite lampen er omhyggeligt designet, så den hverken blænder eller generer brugeren. I modsætning til de fleste arbejdslamper, giver Needlite lampen ikke genskær i computerskærmen. Det er noget de fleste grafiker vil sætte stort pris på.

Needlite app

Der medfølger en gratis app til iphones, som kan downloades direkte på telefonen. I appen har du fuld kontrol over Needlite lampen, hvor du bl.a. kan justere lys styrken, tænde og slukke og indstille den automatisk til at slukke, når du forlader dit skrivebord. Smart ikke?

Needlite logo mk short copy small

Husk, at holde dig væk fra kunstigt lys fra elektroniske apparater som f. eks. tv og smartphones om aftenen, lige inden du skal lægge dig til at sove. Amerikanskere forskere har fundet ud af, at det kan påvirke din søvn negativt. Det kan medføre, at du ikke kan falde i søvn, dermed kommer du hurtig i søvnunderskud, hvilket i sidste ende vil påvirke dit helbred i den negative retning. Mindre overskud på arbejde. Konstant følelse af træthed.

Der er naturligvis mange årsager til, at folk ikke får søvn nok. Men i den moderne verden vi lever i, kan vi primært give det kunstige elektriske lys skylden, med det store overforbrug vi har af elektroniske genstande.

Lyset fortæller kroppen, at den skal vågne. Morgenlyset er blåligt, og det samme er lyset fra din skærm. Det blå lys hæmmer bl.a. melatonin-udskillelsen, som spænder ben for den naturlige søvn.

Kilde:

Del denne artikel


Varen blev tilføjet til kurven: