Ergonomi på arbejdspladsen

Ergonomi på arbejdspladsen

Du har sikkert hørt om ordet ergonomi, især på arbejdspladsen. Men hvad er ergonomi, og hvorfor er det så vigtigt?

ur ikonLæsetid: 3 min.

Hvad er ergonomi?

Ergonomi omhandler mennesket, arbejdspladsens indretning, menneskets interaktion med arbejdspladsens indretning. Faktisk handler ergonomi om at tilpasse arbejdstillinger og arbejdsmetoder til den enkelte brugers forudsætning, behov, muligheder og begrænsninger.

Formålet med ergonomi er at forebygge og undgå belastninger samt gener i kroppen.

Derfor er det ikke ligemeget, hvordan arbejdspladsen eller kontoret er indrettet. Kontorindretning spiller en stor rolle i at få en ergonomisk og sund arbejdsplads.

Hvorfor er ergonomi så vigtigt på arbejdspladsen?

Ergonomi er en vigtig del af vores arbejdsliv. Vi sidder længere og længere foran computeren, da de fleste abejdsopgaver i dag er blevet digitaliseret. Faktisk sidder mange af os typisk i ca. otte timer om dagen.

Vi glemmer ofte, at vores krop ikke er skabt til stillesiddende arbejde i så mange timer. Uhensigtsmæssige arbejdsstillinger kan medføre overbelastning eller fejlbelastning af kroppen og muskler. Dette kan resultere i slidtager i led og muskler, hjertesygdomme, muskelsmerter m.v. Udover den enkelte medarbejder bliver ramt, kan det også få negative konsekvenser for kollegerne og virksomheden. Hvis en medarbejder bliver syg pga. arbejde kan det påvirke de andre medarbejder på arbejdspladsen. Pludselig vil der mangle en mand til at håndtere visse arbejdsopgaver. Dette kan blive dyrt i længden, så det kan godt betale sig at have en ergonomisk arbejdsmiljø.

Bevægelse er vigtig for vores sundhed og velbefindende.

En ergonomisk arbejdsmiljø skal kunne øge velvære, produktivitet og skabe bedre fællesskaber. Når mennesker arbejder i et positivt og sundt miljø, vil virksomhederne kunne drage fordel af nye idéer og innovation. Alt den energi og engagement, der kommer fra medarbejderne kan bidrage til virksomhedens fremskridt og succes. Det er guld værd at have topmotiveret medarbejdere.

{youtube}tKWEZhnZE6w{/youtube}

Fordelene ved en ergonomisk arbejdsplads er:

  • Reducere sygedagene
  • Øget præstation og motivation
  • Produktiviteten øges
  • Bedre sundhed og velvære på lang sigt
  • Nedsat risko for skader og gener
  • Større medarbejder engagement
  • Fremtidssikrede fleksible løsninger

Hvad er forskellen på en ergonomisk arbejdsplads og alle andre arbejdspladser?

Ergonomiske arbejdspladser er specielt designet til at imødekomme medarbejdernes funktionelle behov. Sammenlignet med andre arbejdspladser er en ergonomisk arbejdsplads mere dynamiske og støttende, hvor formålet at øge velvære og produktivitet. Fysisk sundhed og et godt arbejdsmiljø hænger tæt sammen.

En ergonomisk arbejdsmiljø er alt fra ergonomiske kontormøbler, belysning til indretning af lokalet med lyddæmpende møbler som skærmvægge eller akustikbilleder.

Har du brug for hjælp til din kontorindretning?

Korrekte arbejdstillinger og ergonomisk arbejdsmiljø kan godt betale sig at investere i. Men hvordan skal man lige gribe det an? Hvilke ergonomiske kontormøbler skal man vælge? Få hjælp og forslag til, hvordan du kan indrette dit kontor eller arbejdsplads ergonomisk korrekt. Du kan booke et gratis indretningsmøde ved at skrive til os på mail eller ringe til os på 8612 3040.

kontakt os knap– Helt gratis og uforpligtende

Del denne artikel


Varen blev tilføjet til kurven: