5 gode ergonomiske studie kontorstole til studerende

5 gode ergonomiske studie kontorstole til studerende

Studiestart har meldt sin ankomst. Har du styr på kontorstolen til hjemmekontoret?

ur ikonLæsetid: 3-4 min.

Som studerende har du sikkert prøvet op til flere gange at sidde ned på en kontorstol i timevis – langt ud på natten, når der har været rapportskrivning eller eksamensforberedelser. Men har du tænkt over om, din kontorstol er ergonomisk nok? Er den beregnet til det formål, du skal bruge den til?

Rigtig mange ved ikke, at de sidder forkert på kontorstolen, når de arbejder foran computerskærmen. Det kan både påvirke koncentrationsevnen og din krop. Særligt er det nakken, rygge og skulderne der bliver unødvendigt belastet pga. den uhensigtsmæssige siddestilling. Derfor er der god grund til at skabe plads i budgettet til en god kontorstol.

4 tegn på, at du trænger til en ny eller bedre ergonomisk kontorstol

{youtube}6XABikw3Yyk{/youtube}

  1. Efter et par timer på kontorstolen bliver du øm bag i, hvor sædet føles som et stift bræt
  2. Du bliver mere urolig, og kan ikke sidde ned i længere tid ad gangen
  3. Du skal altid strække dig for at skrive, så du ender med at få smerter i skuldre og nakke efterfølgende
  4. Den er slidt. Alle kontorstole har en vis levetid som er afhængig af kvaliteten på stolen

Er din kontorstol mere end 5 år gammel, kan polstringen eller skummet i sædet være nedbrudt, og derfor sunket så meget, at du kan mærke det hårde materiale, du sidder på. Det er et kraftigt tegn på, at din gamle stol skal skiftes ud med et nyt.

Hvorfor skal jeg investere i en ergonomisk kontorstol?

Det er ikke ligemeget, hvad for en kontorstol du sidder på – især hvis du skal sidde på den i flere timer. Der findes mange forskellige ergonomiske kontorstole til forskellige behov. Nogle skal kun bruge stolen i et par timer, mens andre sidder hele dagen på den – hvilket stiller større krav til hvad arbejdsstolen skal kunne. Generelt skal du vælge en god kontorstol, som passer til din størrelse og behov.


Læs også:
Sådan vælger du den bedste kontorstol 

Som studerende kan du ikke undgå at komme til at tilbringe flere timer på kontorstolen med næsen begravet dybt ned i bøgerne i visse perioder. Vi ser af og til at der nogle studerende, der bruger en spisebordsstol som arbejdsstol. Det er ikke hensigtsmæssig, hvis man skal sidder ned i flere timer. Man skal strække sig hver gang, der skal skrives ved skrivebordet, og det skabe en belastning i nakken og skuldrene.

Op til 80% af den danske befolkning vil opleve smerter i ryggen i løbet af livet.*

Den primære årsag til disse rygsmerter skyldes dårlig kropsholdning og længerevarende siddestillinger. Den menneskelige krop er ikke designet til længerevarende arbejde og slet ikke på en dårlig stol, der ikke er egnet til formålet.

Vil du ikke tælles med i statistikken, så vil vi på det kraftigste råde dig til at få anskaffet en god ergonomisk kontorstol, som passer lige præcis til dig og din krop. Du har kun en ryg, og derfor er det også vigtigt, at du passer rigtig godt på den.

En god kontorstol vil skåne din ryg og lænd – særligt hvs du til dagligt sidder end i mange timer. Mange tror at en ergonomisk kontorstol koster en bondegård. Det behøver det ikke at koste. Kan du nøjes med de mest basale ergonomiske funktioner, så kan du sagtens finde en billig kontorstol fra 1.000 kr.

5 budgetvenlige studie kontorstole til 5 forskellige typer

I denne afsnit kan du få inspiration til, hvilken kontorstol der kunne passe til dig. Vi har fundet 5 forskellige budgetvenlige kontorstole frem, som passer til 5 forskellige typer. Hvilken type er du?

Billig kontorstol med de mest nødvendige funktioner

Caorle kontorstol er en af vores mest basale stole, men det betyder ikke at den mindre bedre. Den har langt flere vigtige funktioner end mange af de nuværende stole, som kan fås i byggemarkeder osv. Caorle kontorstolen formår stadig at ligge i den prisvenlige ende af prisskalaen. Du får de mest grundlæggende funktioner, hvor kontorstolen kan indstilles, så den passer til dig. Men som noget ekstra, kan du også tilte sædet frem og tilbage for at sidde rigtigt til det, du foretager dig. Denne funktion hjælper din ryg til at blive strukket ud, og forbedrer din kropsholdning.

I modsætning til de helt billige og almindelige kontorstole fra byggemarkeder osv., kan Caorle kontorstolen godt tåle at blive siddet på i mange timer – uden at man vil kunne se de store tegn på slid. Det skyldes at kontorstolen er udstyret med slidstærkt og smudsafvisende stof.

Design og ergonomi i én kontorstol

Ergomatic III fra danske Labofa er en kontorstol med et enkelt design, som opfylder alle krav til ergonomi, komfort og holdbarhed. Selvom den populære skrivebordsstol, har haft mange år på bagen, så bliver den stadig solgt i dag som en populær klassiker. Stolen er gennemtænkt og testet ned til det mindste detalje.

Stolen der kan træne din krop uden, mens du sidder ned

Vil du gerne træne under opgaveskrivningen? Prøv en Back App balancestol. Det er en anderledes ergonomisk kontorstol, hvor højden og bevægeligheden på stolen kan tilpasses. Med Back App stolen tænker du ikke over at du “træner” dine muskler, da bevægelsen kommer helt af sig selv, når du sidder og balancerer på stolen. Afhængig af din tilstand kan du justere på kuglen under stolen, således at du selv kan bestemme, hvor meget du skal “træne” den ene dag.

 En finsk undersøgelse har vist at Back App stolen fjerner rygsmerter og hovedpine.

Det er én af de få stole på markedet, som ser lige så smuk ud, selv efter flere års brug. Kontorstolen er i en forbavsende fin kvalitet. Det kommer ikke bag på os, hvorfor den stadig er populær den dag i dag.

Ergonomisk 24 timers gamerstol

Athos gamerstol og kontorstol er til dig der er studerende om dagen, og den seriøse gamer helt om natten. Gamer stolen er godkendt til 24 timers brug. Den har alle de nødvendige egenskaber for at opretholde komforten i flere timer, som er i oven i købet meget nemme og hurtige at anvende. Den kan vippes bagud, så du kommer til at sidde super godt i den ligesom en lænestol. Der medfølger armlæn, som sikrer en ekstra god støtte til alle de fede gamenights og LAN party, du skal begive dig i.

Back App stolen er især god til folk, der har ondt i ryggen eller lænden. Men den kan naturligvis også bruges som et trænings instrument.

Professionel kontorstol til budgettet

Iko kontorstolen har mange detaljer til den kræsne bruger. Den forener en let og elegant kontorstol med armlæn, hvor den er et fantastisk sted at opholde sig gennem længere tid. Den har ergonomisk synkron funktion, som gør at både ryg og sæde følger kroppens naturlige bevægelser. Netryggen på kontorstolen har justerbar lændestøtte.

Back App stolen er især god til folk, der har ondt i ryggen eller lænden. Men den kan naturligvis også bruges som et trænings instrument.

Professionel kontorstol til budgettet

Iko kontorstolen har mange detaljer til den kræsne bruger. Den forener en let og elegant kontorstol med armlæn, hvor den er et fantastisk sted at opholde sig gennem længere tid. Den har ergonomisk synkron funktion, som gør at både ryg og sæde følger kroppens naturlige bevægelser. Netryggen på kontorstolen har justerbar lændestøtte.

Del denne artikel


Varen blev tilføjet til kurven: